• info@genesispd.nl
 • +31 (0)75-640 33 77
 • English
 • Deutsch

Genesis updates

Hans

Innovatie en ontwikkeling hoog in het vaandel

Marwing loopt voorop als het gaat om hoogwaardige en creatieve projecten op het gebied van jachtbouw, industrie en engineering. Met expertise en ervaring, technisch inzicht, productkennis en creativiteit weet Marwing haar veelzijdige projecten naar het hoogste niveau te brengen. Grote constructies laat directeur Hans de Pagter graag aan andere partijen over. Marwing komt vaak pas bij de creatieve afwerking om de hoek kijken, voor de puntjes op de i. Niet zo gek dus, dat de paden van Marwing en Genesis elkaar hebben gekruist.

Hans begint: “Kunst, fotografie, architectuur en interieur zijn door mijn persoonlijke interesse ook altijd belangrijke factoren in mijn professionele leven geweest. En als je je in het creatieve vakgebied begeeft, dan kom je elkaar altijd tegen. Zo kwam ik zes jaar geleden in contact met Genesis. Een hele andere tak van sport natuurlijk. Maar naast de verschillen, zijn er vooral veel overeenkomsten tussen Marwing en Genesis.” 

“Voor beide bedrijven staan hun projecten in het teken van schoonheid en kunst. En voor allebei geldt dat alleen het hoogste afwerkingsniveau goed genoeg is. Daarbij gaan we bij Marwing, net als bij Genesis, graag mee in het creatieve proces van de klant. En last but not least: innovatie en ontwikkeling staan voor beiden hoog in het vaandel. Die overeenkomsten vormen een perfecte basis voor een succesvolle samenwerking. Het was voor mij dan ook logisch om als mede-eigenaar in te stappen. Samen met Eyal Reches stuur ik het bedrijf aan en Marwing is nu een partner van Genesis.” 

Andere toepassing
“Vóór Genesis was ik wel bekend met verschillende epoxysoorten, alleen passen we het bij Marwing op een andere manier toe. Met een spuit wordt de epoxy laagje voor laagje aangebracht, tot een maximale dikte van één millimeter. Een behoorlijk verschil met de manier waarop Genesis haar Liquid Gloss toepast, waarbij er in één keer een laag van vijf of tien millimeter op komt.”

“Nu gebruiken we voor een epoxy afwerking natuurlijk altijd Liquid Gloss, alhoewel het niet voor alle projecten binnen Marwing geschikt is. In de jachtwereld wordt het nog niet heel vaak toegepast, met name omdat epoxy nog niet geschikt is voor een zout en zilt klimaat. Maar de ontwikkelingen staan niet stil, dus wellicht is het in de toekomst wel mogelijk.” 

Nieuwe markt
Hans vervolgt: “De binnenkant van een jacht leent zich wel weer goed voor een epoxy afwerking. De binnenwanden zijn vaak voorzien van speciale patronen en het kan een bijzonder effect geven als die wanden met Liquid Gloss worden behandeld. Alle reden dus om daar meer voeten aan de grond te krijgen. Daar ben ik druk mee bezig. Er zijn in ieder geval genoeg referentieprojecten met Liquid Gloss die ik aan kan dragen, van kunstenaars en van ontwerpers bij gerenommeerde architectenbureaus.” 

Kleine wereld
“Genesis werkt met grote ontwerpers als Rem Koolhaas en Philippe Starck. Rem Koolhaas kwam in eerste instantie in contact met Genesis voor een project vanuit zijn architectenbureau OMA, om gebroken glas in te gieten met epoxy van Liquid Gloss. Niet veel later werd Marwing door Rem Koolhaas ingeschakeld om zijn zomerhuis volledig te beplaten op een manier die uit de scheepsbouw komt.” 

“Ook Philippe Starck werkt als interieur- en projectarchitect voor een aantal projecten samen met Genesis, maar houdt zich daarnaast bezig met het ontwerpen/inrichten van jachten. Daar kruizen onze wegen elkaar dan weer. Op die manier zijn Philippe Starck en Marwing met elkaar in contact gekomen.”

“Het gebeurt ook wel eens andersom, dat klanten van Marwing vervolgens bij Genesis terecht komen. Mooi dat het zo werkt.” 

Gebundelde krachten
Hans vertelt: “Eyal en ik brengen allebei andere kwaliteiten mee. Mijn technische achtergrond en proceskennis zijn een goede aanvulling op de verregaande kennis in epoxy en de productie-ervaring van Eyal. Omdat we bij Marwing continu te maken hebben met uiteenlopende processen, dragen we bij Genesis ook vaak oplossingen aan bij nieuwe projecten. Ieder type project vraagt namelijk om een ander proces. Eyal is meer betrokken bij de dagelijkse productie.”

“Marwing komt ook vaak kijken als er een metalen voet, een ophangsysteem of een bepaalde constructie bedacht moet worden om een ingegoten item van een kunstenaar of architect mooi neer te kunnen zetten. En zo zijn er nog tal van voordelen te noemen. Omdat we verschillende expertises in huis hebben, kunnen we onze klanten op professionele wijze bedienen.”

Innovatie
“Bij Material District, een podium voor nieuwe materialen, doen wij inspiratie op als het gaat om nieuwe materialen. Jaarlijks bezoeken we de beurs, daar worden alle nieuwe materialen tentoongesteld. We doen daar elk jaar weer veel kennis op en we nemen samples mee om te testen met Liquid Gloss. Als ze de test goed doorstaan, dan delen we dat met onze klanten. Zo ontstaan er weer nieuwe creatieve processen.” 

“Ook met epoxy blijven we in ontwikkeling. De samenstelling blijft min of meer gelijk, maar in het vermengen van kleuren en de manier van aanbrengen blijven we stappen zetten. En door de wet- en regelgeving zijn wij genoodzaakt om continu in de gaten te houden of de ingrediënten waarmee wij werken binnen de kaders vallen. Alleen daarom al zal de ontwikkeling in epoxy altijd in beweging zijn.” 

Gezamenlijke productontwikkeling
Hans besluit: “In principe produceert Genesis alleen voor derden, dat is haar core business. Ondanks dat hebben Eyal en ik ook de ambitie om een eigen productlijn te ontwikkelen. We hebben de kennis en ervaring én de gedeelde liefde in het maken van mooie dingen. Onze ideeën over het product en de manier waarop we het op de markt kunnen brengen beginnen al behoorlijke vormen aan te nemen. En hoewel alle facetten binnen Genesis mij interesseren, krijg ik hier nog eens extra energie van.”

Nieuwste berichten

Danoe

Daanoe

Daan Oude Elferink reist de hele wereld over om de schoonheid van verval vast te leggen. Stiekem sluipt hij verlaten plekken binnen, klimt over hekken, [...]
Lees verder
Karianne

Karianne

Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt ingegoten bij De Gietfabriek. Karianne Derijcke weet werkelijk van ieder voorwerp een kunstobject te maken. [...]
Lees verder

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bij Genesis komen Liquid Gloss® epoxy en vakmanschap samen in bijzondere objecten

  Neem contact op

  Mercuriusstraat 7 1561 PM Krommenie
  Nederland
  +31 (0)75-640 33 77
  E-mail: info@genesispd.nl
  ®2024 Liquid Gloss. All Rights reserved.
  Privacy policy | Disclaimer