Over ons

Genesis

Liquid Gloss is bijzonder populair in de horeca en interieurdesign, als coating voor meubilair. Daarnaast wordt Liquid Gloss veel gebruikt in de kunstwereld, als inlijstmethode voor fotografie en schilderkunst.

Genesis is dé specialist in epoxy, maar gebruikt daarbij niet zomaar een twee-componentenhars. Wij werken uitsluitend met Liquid Gloss®, een hoogwaardige epoxy, die speciaal voor Genesis naar ons eigen, unieke recept wordt gemaakt.

Geschiedenis

Genesis is in 1997 opgericht door Eyal Reches, die het bedrijf ontwikkelde tot een internationaal succes. De kern van dat succes is ons vermogen om continu te blijven innoveren en onze brede technologische kennis van high-gloss coating steeds verder uit te bouwen. De hoge kwaliteit van het materiaal, ons professionele team, onze creativiteit en veelzijdigheid maken ons marktleider in coating voor kunst en interieur.

over-ons_1140px
over-ons_770px

Onze faciliteiten

Bij Genesis is alles ingericht op het creëren van uitzonderlijke objecten! Om te beginnen beschikken wij over een gietkamer van maar liefst 300 vierkante meter. Dat geeft ons de ruimte om ook objecten, die tientallen gietrondes nodig hebben, uit te voeren. Onze productiecapaciteit is dan ook zeer groot. Vanzelfsprekend is onze gietkamer onder overdruk volledig stofvrij en op exact de juiste temperatuur voor het verwerken en drogen van epoxy.

Het mengen van epoxyhars, en zeker onze unieke Liquid Gloss® en Color Coating, vergt de hand van een vakman. Het proces begint bij het machinaal mengen van de twee componenten. Genesis beschikt over een hypemoderne mixmachine, die al een groot deel van het voorbereidende werk uit handen neemt. Maar epoxy is en blijft handwerk, want ook na het mengen zijn er verschillende handelingen nodig om het product helemaal klaar te maken voor verwerking.

“Tot slot ben je altijd van harte welkom om een kijkje te nemen in onze showroom.”

Bij onze gietkamer hebben wij nog eens een werkplaats van 400 vierkante meter voor bewerking van materialen en objecten. Bij Genesis werken genoeg mensen die erg handig zijn met elk denkbaar materiaal. In dit gedeelte van ons bedrijf zorgen wij er ook voor dat alle producties netjes ingepakt worden en zo nodig op transport gaan voor wereldwijde levering.

Tot slot ben je altijd van harte welkom om een kijkje te nemen in onze showroom. Daar laten we een indrukwekkende hoeveelheid meubels, schilderijen en andere objecten zien, die enorm tot de verbeelding spreken en bezoekers inspireren.

aj-lim-a-po-gietkamer-768×576
schermafbeelding-2017-10-10-om-16.43.00

Co-creatie

Genesis-oprichter Eyal Reches is een bekende figuur in de wereld van de kunst, vooral vanwege het enthousiasme en de creativiteit waarmee hij samenwerkt met fotografen, schilders, architecten en andere beeldend kunstenaars. Velen van hen doen een beroep op Eyal en de andere professionals van Genesis om mee te denken over het inzetten van onze gepatenteerde Liquid Gloss bij het creëren van kunstwerken.

Kunstenaars rekenen op onze brede technologische kennis van high-gloss coating en op onze schat aan materiaalkennis. Samen experimenteren we met vormen, kleuren en materialen en komen zo tot wonderbaarlijke resultaten, zowel in 2D als in 3D.

Overigens is het voor de groep kunstenaars die hun objecten laten gieten bij Genesis ontzettend belangrijk dat hun werk met integriteit benaderd wordt.

genesispd-logo_wht
“Samen met de kunstenaars experimenteren we met vormen, kleuren en materialen en komen zo tot wonderbaarlijke resultaten, zowel in 2D als in 3D.”