• info@genesispd.nl
 • +31 (0)75-640 33 77
 • English
 • Deutsch

Genesis updates

Paco Raphael

De weg ernaar toe is nóg mooier dan het resultaat  

Als je van modern, smooth en stylish houdt, dan ben je bij Paco Raphael aan het juiste adres. Zijn assortiment is breed: van fotocollages tot Bambi’s, van tafels tot bronzen beelden. Onze unieke Liquid Gloss is een veel gebruikte afwerkingsmethode. Maar ook glas, lijsten en HD Finish komen regelmatig terug in zijn werken. Ondanks al die verschillende kunstobjecten en afwerkingen, weet hij zijn stijl perfect door te voeren. Daardoor is een ‘Paco Raphael’ altijd herkenbaar.

Paco begint: “Vanwege mijn grafische achtergrond heb ik een eigen signatuur ontwikkeld dat breder is dan die van de gemiddelde kunstenaar. Mijn doel is om het beste uit verschillende media te halen, zoals fotografie, grafische vormgeving en interieur. Daarbij maak ik graag gebruik van de nieuwste technieken.” 

Duidelijke stijl
“Modern en strak met felle kleuren, daar houd ik van. Deze kenmerken komen terug in al mijn werken. Mijn carrière als kunstenaar begon met het maken van collages. Nog altijd zijn ze een essentieel onderdeel van mijn oeuvre. Dagelijks maak ik foto’s en verzamel ik materiaal. Met soms wel 200 foto’s, onderdelen of letters hebben de collages een dynamisch karakter. Daarbij probeer ik altijd een symbiose tussen oud en nieuw te creëren.”  

“Gaandeweg mijn carrière kreeg ik behoefte aan meer uitdaging en besloot om uit te breiden met andersoortige kunstwerken. Ik ontwierp een tafel en begon Bambies, de hertjes, op verschillende manieren te maken. Ondertussen is het assortiment nog verder uitgebreid en is de diepgang in mijn werken behoorlijk toegenomen.” 

“Ik probeer me een beetje te richten op de vraag uit de markt. Door het brede aanbod en de verschillende prijscategorieën is mijn kunst voor iedereen toegankelijk. Maar ik heb ook een aantal dingen gemaakt omdat ik gewoon vond dat ze gemaakt moesten worden.” 

Vier pijlers
“Hoe breder het assortiment, hoe belangrijker ik het vind om mijn stijl in alle werken duidelijk terug te laten komen. Dat zit hem ook in het materiaal en de afwerking. Voor die extra touch kies ik bijvoorbeeld een lijst met een mooi nerfje of ontspiegeld glas. Kwaliteit staat altijd voorop. Mijn leveranciers zoek ik dan ook met de grootste zorgvuldigheid uit. Vandaar mijn samenwerking met Genesis voor de afwerking met Liquid Gloss. Voor mijn prints ga ik naar Re-Art.”

“Daarnaast werk ik met vier pijlers die steeds terugkomen in mijn werk: industrial, urban & city, typography en sexiness. Neem bijvoorbeeld Bambi, een lief en teder diertje met strakke oppervlakten maar toch ook met een beetje sexiness in zich. De betonnen voet waarop ze wordt geplaatst zorgt vervolgens voor de aanwezigheid van ‘city’. En ik laat vrouwen in combinatie met steden vaak in mijn werk terugkomen. Dan zet ik de pijlers sexiness, typografie en city in. Door minimaal één of twee pijlers in mijn werk te verweven, wordt ieder werk een ‘Paco Raphael’.” 

Testen, testen, testen
“Bij elk afzonderlijk project bekijk ik wat voor materiaal geschikt kan zijn en welke afwerking daarbij past. Niet alle materialen en afwerkingen kunnen gecombineerd worden, daarom zijn we veel aan het testen. Iedere keer probeer ik het wiel uit te vinden met nieuwe materialen, waaronder neon, acrylaat en lichtbakken. Voor mijn nieuwe lijn ‘New faces’ zijn we op dit moment prints aan het testen die een nog specialer effect kunnen opleveren. Zo probeer ik alles een eigen karakter te geven door, binnen mijn stijl, ieder werk van iets unieks te voorzien.”

Mooie processen
“Het proces is nog mooier dan het eindproduct. Het duurt soms maanden om van idee tot eindresultaat te komen. Met ieder passend puzzelstukje zie ik het groeien en langzaamaan zie ik of het werkt of niet. Maar ik ben ook wel eens in strijd met mezelf. De ene keer ben ik hartstikke enthousiast, dan weer heb ik het gevoel dat het nooit zal lukken. Het vergt doorzettingsvermogen en volharding.”

“Ook komt het wel eens voor dat ik zelf heel blij met het eindresultaat, maar anderen niet. Dat is heel vervelend, net of iemand je kind niet leuk vindt. Het is best belangrijk om positieve reacties te krijgen. Artiesten zijn toch een beetje trots en ijdel. Vergelijk ze met muzikanten, die hun hele gevoel in een muziekstuk leggen.

Eerste ontmoeting met Genesis
“Mijn interesse om kunst te maken is jaren geleden ontstaan. Naast mijn werk als Art Director bij een reclamebureau, ging ik experimenten met foto’s en maakte daar collages van. Ik werd er steeds beter in. Op een gegeven moment werd ik benaderd door een galerie en kreeg ik de kans om mijn collages op een beurs tentoon te stellen. De collages werden door de galerie wel eerst naar Genesis gebracht voor een Liquid Gloss afwerking. Dat was mijn eerste ontmoeting met Genesis, zo’n tien jaar geleden. Praktisch al mijn werken, een stuk of 25, werden op de beurs verkocht. Toen besloot ik om ermee door te gaan, zonder heel veel van kunst af te weten. Ik bleef bij Genesis komen om mijn werken van Liquid Gloss te voorzien.” 

“Inmiddels is Eyal veel meer dan een zakelijke relatie. We helpen elkaar waar nodig, ook met niet werk gerelateerde zaken. Vergeleken met andere leveranciers is Genesis nét wat specialer voor mij. Eyal komt altijd met goede ideeën. Dus als ik een probleem heb, bel ik hem als eerste. Zo had ik een voet nodig voor een sculptuur waar ik mee bezig was. Ik zag zo snel geen oplossing, Eyal wel. Hij kan snel schakelen en kent veel mensen. Genesis is een betrouwbare partij die ik graag in mijn netwerk heb.”

Zo clean mogelijk
“Ik kom regelmatig bij Genesis op kantoor en zie dan de mooiste creaties met Liquid Gloss voorbijkomen. Het is dan best verleidelijk om ook eens een creatie op mijn werken toe te passen. Toch brand ik mijn handen er niet aan, het past niet bij mijn stijl. Ik wil het zo clean mogelijk houden. Epoxy van Liquid Gloss is voor mij echt een afwerking, net als glas, plexiglas of museumglas. Ik vind het mooi om het contrast met ander werk te behouden, in plaats van voor één bepaalde afwerking te kiezen. Veelzijdigheid is tenslotte onderdeel van mijn stijl.”

Productontwikkeling
“Eyal en ik hebben allerlei experimenten gedaan, onder andere met hout en geborsteld aluminium. Verder zijn we veel in gesprek met elkaar. Vooralsnog is daar geen nieuw product of nieuwe lijn uit voortgekomen. Dit betekent niet dat het er nooit van zal komen, ideeën en mogelijkheden genoeg. En als het er niet van komt, dan blijf ik Liquid Gloss op deze manier gebruiken. Niet voor niks kies ik al tien jaar voor deze afwerkingsmethode.

Nieuwste berichten

Danoe

Daanoe

Daan Oude Elferink reist de hele wereld over om de schoonheid van verval vast te leggen. Stiekem sluipt hij verlaten plekken binnen, klimt over hekken, [...]
Lees verder
Karianne

Karianne

Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt ingegoten bij De Gietfabriek. Karianne Derijcke weet werkelijk van ieder voorwerp een kunstobject te maken. [...]
Lees verder

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bij Genesis komen Liquid Gloss® epoxy en vakmanschap samen in bijzondere objecten

  Neem contact op

  Mercuriusstraat 7 1561 PM Krommenie
  Nederland
  +31 (0)75-640 33 77
  E-mail: info@genesispd.nl
  ®2024 Liquid Gloss. All Rights reserved.
  Privacy policy | Disclaimer