• info@genesispd.nl
 • +31 (0)75-640 33 77
 • English
 • Deutsch

Genesis updates

Eyal Reches

Wij werken niet vóór, maar mét onze klanten

Genesis is marktleider in coating voor kunst en interieur. En dat is niet voor niks. Want naast de hoogwaardige afwerking, is de unieke formule van Liquid Gloss® van een kwaliteit die nergens anders op de markt te verkrijgen is. Een resultaat van jarenlange ervaring. Voeg daar vakmanschap, passie en innoverend vermogen aan toe, en het wordt meteen duidelijk waar wij ons succes aan ontlenen. Eyal Reches is oprichter en mededirecteur. Hij vertelt meer over het ontstaan en de ontwikkeling van Genesis.

Eyal begint: “In Duitsland startte ik een print postal bedrijf en reisde veel naar Amerika om originele prints op te kopen voor de Europese markt. Op zo’n reis liep ik een keer tegen 5000 prints aan. Ik was ervan overtuigd dat daar met de juiste afwerking veel animo voor zou zijn in Europa. Na wat pionieren raakte ik in contact met een Amerikaanse producent in epoxy. Ik was meteen onder de indruk van het product en besloot me er verder in te verdiepen. Met twee getekende contracten onder mijn arm vloog ik terug naar Duitsland en ging meteen aan de slag.” 

Van handel naar productie
“De eerste creaties met een epoxy afwerking maakte ik in een ruimte van 70 vierkante meter. Dat werd al snel te klein. Op een beurs in Frankfurt kreeg ik namelijk meteen twee grote opdrachten, van niemand minder dan de directeur van Walt Disney Europa en de directeur van Verkerke print. Dat gaf mij voldoende middelen om me verder te ontwikkelen. In eerste instantie als handelsbedrijf en later ontwikkelde het zich tot productiebedrijf. In 1997 leidde dat uiteindelijk tot de oprichting van Genesis PD. Ik werkte meer en meer samen met galeries en verscheen regelmatig op openingen. Mijn netwerk van kunstenaars breidde zich behoorlijk uit. Steeds vaker kwamen daar intensieve samenwerkingen uit voort en mocht ik kostbare kunstwerken van een epoxy afwerking voorzien.” 

“Zo zag ik jaren geleden het werk van Daanoe in een galerie op de Herengracht,” licht Eyal verder toe. “Ik vond zijn kunst erg mooi en nodigde hem uit om bij mij langs te komen. Een epoxy laag bleek een mooie inlijstmethode voor zijn foto’s. Ik heb hem aan een galerie voorgesteld en nog altijd werken we regelmatig samen.” 

Gepatenteerd
“Epoxy op zich is een simpel product. Maar omdat we het op veel verschillende materialen toepassen, hebben we steeds met andere eigenschappen te maken. Testen is en blijft dan ook heel belangrijk, het product blijft altijd in ontwikkeling. Wel hebben we op een gegeven moment een bepaald niveau bereikt en onze transparante twee-componentenhars tot Liquid Gloss® gedoopt.”

Intensief productieproces
Eyal vervolgt: “Alhoewel we met Liquid Gloss® een unieke formule hebben ontwikkeld, onderscheiden we ons ook van andere aanbieders door het intensieve productieproces dat we uitvoeren. Alles heeft invloed op het resultaat; de manier waarop de epoxy wordt aangebracht, de ruimte waarin dat gebeurt, de hoeveelheid licht en last but not least: de mensen die het gietproces aansturen en uitvoeren. Want het blijft mensenwerk. De handelingen luisteren heel nauw. Door eindeloos ervaring op te doen, krijg je er vanzelf gevoel bij. We verkopen onze Liquid Gloss® ook wel eens aan partijen die er zelf mee aan de slag willen gaan. Toch komen de meesten daarvan terug. Het aanbrengen van de laatste laag gaat vaak mis. Tot nu toe is dat niemand buiten Genesis gelukt.”

Custom made
“Ik wil graag iets nieuwe dingen tot stand brengen. Ieder object is uniek en custom made. In het begin dreef Genesis op massaproductie, daar zijn we twaalf jaar geleden mee gestopt. We richten ons nu volledig op kunst en design. Vanuit díe motivatie lopen klanten bij ons binnen. Als een lage prijs je uitgangspunt is, dan ben je hier niet aan het juiste adres.” 

“Wanneer een kunstenaar of ontwerper geïnteresseerd is in onze Liquid Gloss®, proberen we altijd mee te denken en samen iets moois tot stand te brengen. Wij werken namelijk niet vóór maar mét onze klanten. Samen uitvinden wat mogelijk is, dat is het leukste wat er is. Meestal gaat dat gepaard met veel testen en experimenteren. We staan open voor alles. Het komt dan ook wel eens voor dat het minder goed uitpakt. Toch spreek ik nooit van een mislukking. Ook dat is onderdeel van ons vak; learning by doing.” 

Veranderende markt
“We draaien goed, ondanks corona. Het aantal openingen is helaas drastisch afgenomen, maar we passen ons aan de nieuwe werkelijkheid aan. Mensen kopen nu veel meer online, dat vergt een andere aanvliegroute. Online wordt er namelijk minder geld gespendeerd dan in een galerie. Door het aanbod wat kleiner te houden, blijven we gelukkig aantrekkelijk genoeg om in deze veranderende markt mee te kunnen draaien.”

Eyal vertelt: “Neem bijvoorbeeld een tafel met behang, dat loopt in een tijd als deze heel goed. Wij kunnen van een alledaags product iets bijzonders maken. Iedereen heeft tenslotte een eettafel. Voor ons is het makkelijk om ons assortiment aan te passen omdat we alles in huis hebben: technische kennis, machines en een stofvrije gietkamer van 300 vierkante meter. Er zijn geen extra investeringen nodig.” 

Verdere ontwikkeling
“Naast de samenwerking met kunstenaars, spelen onze creatieve partners een belangrijke rol. Eén van hen is Marcel Salome van Re-Art. In 2005 kwamen we met elkaar in contact, waarna een lange experimentele fase met onze Liquid Gloss® en het fine art papier van Re-Art volgde. Omdat we van mening zijn dat we nog veel meer moois kunnen bereiken, hebben we onze krachten gebundeld. Zo is  Salome Reches ontstaan, een soort galerie voor galeries. Iedere kunstenaar kan zich erbij aansluiten. Op dit moment vertegenwoordigen we zo’n 20 kunstenaars. Salome Reches is volledig onafhankelijk van Genesis en Re-Art en hanteert een aparte marketing- en productiestrategie. Genesis en Re-Art zijn natuurlijk wel belangrijke spelers. Zo loopt de verkoop via onze eigen kanalen.” 

Mooi bedrijf
Eyal besluit: “Genesis heeft zich nooit erg op de voorgrond geplaatst. Dat is een bewuste keuze geweest, omdat we in feite alleen voor derden werken. In de kunstbranche en in de wereld van  interieurbouw zijn we heel bekend. Ook horecabedrijven weten ons altijd te vinden. We zijn er nu aan toe om Genesis ook buiten deze branches wat meer op de kaart te zetten. Salome Reches zal zeker bijdragen aan een goede exposure. En zo zijn we met nog een aantal ontwikkelingen bezig waardoor we onze naamsbekendheid kunnen vergroten en ons klantenbestand kunnen uitbreiden. Het is goed om, ondanks het bestaande succes, vooruit te blijven kijken en open te staan voor verdere ontwikkeling. Ik zal me daar altijd voor blijven inzetten. Alhoewel ik met heel mijn hart kan zeggen dat er na 22 jaar een prachtig bedrijf staat.”

Nieuwste berichten

Danoe

Daanoe

Daan Oude Elferink reist de hele wereld over om de schoonheid van verval vast te leggen. Stiekem sluipt hij verlaten plekken binnen, klimt over hekken, [...]
Lees verder
Karianne

Karianne

Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt ingegoten bij De Gietfabriek. Karianne Derijcke weet werkelijk van ieder voorwerp een kunstobject te maken. [...]
Lees verder

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bij Genesis komen Liquid Gloss® epoxy en vakmanschap samen in bijzondere objecten

  Neem contact op

  Mercuriusstraat 7 1561 PM Krommenie
  Nederland
  +31 (0)75-640 33 77
  E-mail: info@genesispd.nl
  ®2024 Liquid Gloss. All Rights reserved.
  Privacy policy | Disclaimer