Liquid Gloss® materialen overzicht

Kunst

Liquid Gloss heeft een natuurlijk vergrotend en verhelderend effect, waardoor kleuren en lijnen nog mooier tot hun recht komen. Kleuren en materialen zoals foto’s of canvas, blijven geconserveerd door onze specifieke manier van gieten. Je kunstwerk kan bijvoorbeeld op een aluminium Dibond sandwichpaneel van 4 mm dik worden geplakt en bewerkt met onze coating. Maar ook canvas of andere ondergronden zijn geschikt voor Liquid Gloss. We werken de hars zowel mat of in hoogglans af en zorgen desgewenst voor een mooi ophangsysteem.

Interieur

Liquid Gloss wordt vooral gebruikt op hout, metaal, papier en textiel. Maar eigenlijk is de hars toe te passen op alle denkbare materialen, uiteenlopende formaten en vormen. Met Liquid Gloss maken we meubels krasbestendig, prachtig glanzend en makkelijk schoon te houden. Tafels, barbladen, krukken, tegels: you name it.

Hout

Met een high-gloss coating wordt het hout beschermd en komt het karakter van het hout nóg mooier uit en is het meubel zo goed als onderhoudsvrij.

Textiel

Een bar met een ingelegd kleed waar zonder vlekken een drankje aan gedronken kan worden. Behang in de badkamer, of een stof als basis voor een tafelblad of tegel. Met een laag Liquid Gloss wordt elke print, stof of ander textiel bruikbaar als krasvast, waterdicht en vlekvrij meubel.

Afwijkende formaten en materialen

We gebruiken Liquid Gloss niet alleen op vlakke ondergronden. Ook ronde panelen, displays, vazen en andere vormen kunnen we een high-gloss coating geven. Daarnaast kunnen we objecten laag voor laag ingieten.

Liquid Gloss® is een transparante, stroperige twee-componentenhars die we sinds 1997 gebruiken als coating in de kunst, architectuur en horeca. Door de samenstelling en een handmatig giet- en productieproces kan de hars op de meest uiteenlopende objecten worden gebruikt. De high-gloss coating beschermt de kleuren van waardevolle schilderijen en foto’s, stopt het verouderingsproces van materialen en voorkomt vlekken en krassen op meubels, zoals tafels en barbladen.