Nieuwe Alusion kleuren

Prachtige effecten met gestabiliseerd aluminium schuim

Alusion is een vorm van gestabiliseerde aluminiumschuim. Het gepatenteerde proces voor het creëren van Alusion begint met een metalen matrix composiet – een aluminiumlegering waaraan keramische deeltjes zijn toegevoegd. Zodra het gesmolten is, wordt de aluminiumlegering gegoten in een schuimendoos. Gasbellen die onderdompelde roterende waaiers (een onderdeel van het luchtinjectiesysteem) uitmaken, vormen het schuim. Het schuim verzamelt zich op het oppervlak van het gesmolten materiaal, waar het continu afgetrokken kan worden om een ​​vel te vormen. De schuimstructuur is overwegend gesloten cel. De celgrootte wordt geregeld door de gasstroom, het ontwerp van de waaier en de rotatie snelheid van de waaier. De snelheid en middelen waarmee het gas wordt ingevoerd kan worden gevarieerd om schuimen met verschillende dichtheden te produceren. Genesis PD gebruikt Alusion samen met epoxy, en kan ook gebruikt worden met ‘gekleurde epoxy’.
Een van de prachtige voorbeelden is te zien op Repossi stores – Parijs.

Alusion plaat producten

Alusion wordt geproduceerd in een lange gegoten plaat van 1.22m breed die wordt gesneden tot lengtes van 2.44m. Een langere lengte zou ook kunnen, maar alleen bij voldoende aanvraag.

Nieuwe kleuren

01  ZWART-BLAUW
02  BRONS ZWART
03  DONKER GROEN
04  MYSTIC CHERRY
05  CHROME
06  KOPERKLEUR
07  GOUD
08  BLOED ROOD
09  ZACHT MATTE ZWART
10  NATURAL


Bekijk ook de Alusion project pagina voor meer inspiratie.