Liquid Gloss gietproces

Liquid Gloss® is een transparante, stroperige twee-componentenhars die we sinds 1997 gebruiken als coating in de kunst, architectuur en horeca. Door de samenstelling en een handmatig giet- en productieproces kan de hars op de meest uiteenlopende objecten worden gebruikt. De high-gloss coating beschermt de kleuren van waardevolle schilderijen en foto’s, stopt het verouderingsproces van materialen en voorkomt vlekken en krassen op meubels, zoals tafels en barbladen.

Kunst
Liquid Gloss heeft een natuurlijk vergrotend en verhelderend effect, waardoor kleuren en lijnen nog mooier tot hun recht komen. Kleuren en materialen zoals foto’s of canvas, blijven geconserveerd door onze specifieke manier van gieten. Je kunstwerk wordt op een aluminium Dibond sandwichpaneel van 4 mm dik geplakt en bewerkt met onze coating. We werken de hars zowel mat of in hoogglans af en zorgen desgewenst voor een mooi ophangsysteem.

Liquid Gloss op kunst panelen

Interieur
Liquid Gloss wordt vooral gebruikt op hout, metaal, papier en textiel. Maar eigenlijk is de hars toe te passen op alle denkbare materialen, uiteenlopende formaten en vormen. Met Liquid Gloss maken we meubels krasvast, prachtig glanzend en makkelijk schoon te houden. Tafels, barbladen, krukken, tegels: you name it.

Houten tafelblad met Liquid Gloss Color Coating

Hout
Met een high-gloss coating wordt het hout beschermd en komt het karakter van het hout nóg mooier uit en is het meubel zo goed als onderhoudsvrij.

houten tafelblad met Liquid Gloss

Roest
Liquid Gloss eindigt het oxidatieproces van metaal, zodat het roesten stopt. De roestplekken die al in het materiaal zitten komen met een high-gloss coating juist mooi tot hun recht. Geoxideerd metaal vormt met een laag hars de basis van een stijlvol meubelstuk.

Textiel
Een bar met een ingelegd kleed waar zonder vlekken een drankje aan gedronken kan worden. Behang in de badkamer, of een stof als basis voor een tafelblad of tegel. Met een laag Liquid Gloss wordt elke print, stof of ander textiel bruikbaar als krasvast, waterdicht en vlekvrij meubel.

Afwijkende formaten en materialen
We gebruiken Liquid Gloss niet alleen op vlakke ondergronden. Ook ronde panelen, displays, vazen en andere vormen kunnen we een high-gloss coating geven. Daarnaast kunnen we objecten laag voor laag ingieten.

 

Technische specificaties van Liquid Gloss
Chemical resistance: zeer hoog.
Hardness: zeer hoog.
Flexibility: zeer hoog.
Surface Scratch Resistance: zeer hoog.
Gloss: zeer hoog.

Vergelingsfactor 5: in het materiaal is een uv-filter gemixt, dat betekent minimaal kleurverschil door weersomstandigheden.
Dikte: 1 laag = 1 mm, 2 lagen = 1,8 mm.
Anti-graffiti: verf hecht niet op de hars en daardoor is graffiti eenvoudig te verwijderen.

Brandveiligheid
Liquid Gloss is niet brandbevorderend.

– Het is sulfaatvrij.
– Het smeltpunt ligt op 200 ºC.
– De coating is niet schadelijk voor het milieu.
– Gedrag bij brand: NEN 3883 DIN 4102 B1.
– Vlamuitbreiding: klasse 2.
– Vlamoverslag: intensiteit klasse 2.

Vragen?
Omdat we ons gietproces blijven innoveren en blijven testen op verschillende materialen zijn de mogelijkheden eindeloos. We sparren graag met onze klanten om per item het mooiste resultaat te creëren. Je kunt ons gerust bellen als je een vraag hebt, een creatief idee of wilt overleggen over ingieten van een object.